Vastgoed actualiteit

  • asbest

    Zes op de tien verkochte oudere woningen bevatten asbest

    Sinds eind vorig jaar moet u een asbestattest voorzien als u een woning verkoopt die dateert van voor 2001. Ruim zes op de tien woningen die sindsdien een attest kregen, bevatten asbest. Een groot deel is ‘niet-asbestveilig’.

    Lees meer

  • garage

    Is een asbestattest ook verplicht bij de verkoop van garages en parkeerplaatsen?

    Een asbestattest is verplicht bij elke overdracht van een “toegankelijke constructie met risicobouwjaar”. Deze term wordt afgekort als ‘TCR’.

    Lees meer

  • overstromingsgevoeligheid van vastgoed

    Informatieplicht over de overstromingsgevoeligheid van vastgoed

    Vanaf 1 januari 2023 zullen notarissen en vastgoedkantoren geactualiseerde overstromingskaarten moeten gebruiken en niet meer de kaarten daterend uit 2017. De kaarten bevatten preciezere informatie zoals onder meer een onderscheid tussen overstromingen van

    Lees meer

  • asbest sorenco verplichting 2022

    Wacht niet tot het laatste moment voor het verplichte asbestattest

    Wie vanaf 23 november een huis of appartement verkoopt dat van voor 2001 dateert, moet een extra attest toevoegen aan zijn verkoopdossier: het asbestattest. Wacht niet tot het laatste moment om dat document aan te vragen. ‘Want zonder attest geen verkoop.’

    Lees meer

  • Asbest

    Nieuw asbestattest jaagt verkoper van vastgoed op extra kosten

    Wie een oudere woning van de hand doet, moet vanaf 23 november nog een attest toevoegen aan zijn verkoopdossier: het asbestattest. Het geeft aan hoe asbestveilig de woning is.

    Lees meer

  • EPC

    Recent EPC nodig bij verkoop

    Vanaf 01/01/2022 zijn enkel de EPC’s die werden opgemaakt vanaf 2019 geldig. Heeft u een EPC dat werd opgemaakt voor 2019? Dan zal u bij de verkoop van uw woning een nieuw EPC moeten laten opmaken.

    Lees meer