Vastgoed actualiteit

 • milj

  Waarom lenen voor een kast van een villa tóch een goed idee is

  Ja, u hebt een paar miljoen bij de bank staan. Meer dan dat zelfs. U zou gemakkelijk uw nieuwe villa met eigen middelen kunnen betalen. Toch doet u er goed aan om minstens een deel van uw luxepand met een woonkrediet te financieren.

  Lees meer

 • dur

  Hoe duur is luxevastgoed in uw gemeente?

  Er worden opnieuw beduidend meer luxewoningen verkocht. Bijna 40 procent meer villa's wisselden voor meer dan 1 miljoen euro van eigenaar in het afgelopen jaar.

  Lees meer

 • vergunning

  Hebt u een vergunning nodig voor uw verbouwingen?

  De regels over bouwvergunningen zijn sinds juni weer wat duidelijker. Voor sommige verbouwingen volstaat een meldingsplicht. Voor andere hebt u een vergunning en een architect nodig.

  Lees meer

 • denken

  Kan een koper zich nog bedenken?

  Enkele dagen nadat jullie een schriftelijk akkoord hebben bereikt, meldt de koper van uw woning dat hij toch afziet van de koop. Kan hij op dat akkoord terugkomen? Of kunt u de koper dwingen het pand alsnog te kopen?

  Lees meer

 • regi

  Kan ik eerder betaalde registratiebelasting recupereren

  Ik heb onlangs een nieuwbouwappartement gekocht. Kan ik de registratiebelasting die ik voor mijn huidige woning betaalde nog ‘meenemen’ nu de registratiebelasting hervormd is, of niet? Bedoeling is om de huidige woning te verkopen.

  Lees meer

 • huis

  Uw beton uitbreken wordt geld waard

  Vlaanderen trekt vijf miljoen euro uit voor burgers, bedrijven en lokale overheden die grondverhardingen in beton of asfalt uitbreken en vergroenen.

  Lees meer