Vastgoed actualiteit

 • geld

  Luxevastgoed schudt crisis van zich af

  Woningen van meer dan een miljoen euro liggen dit jaar opmerkelijk goed in de markt. Vooral in Vlaanderen herneemt de interesse voor luxevastgoed.

  Lees meer

 • hand

  Wie een huis wil kopen, wacht beter niet te lang meer

  Een eigen stek is toch nog altijd de droom van veel Vlamingen. De juiste timing vinden voor de aankoop van een eerste woonst is dan weer een ander paar mouwen. De volgende checklist helpt om te bepalen of u de huizenjacht voor geopend mag verklaren.

  Lees meer

 • reken

  Nieuw op 1 juni - Standaardtarief voor registratierechten verlaagt van 10 naar 7 procent

  (Belga) Het standaardtarief voor registratierechten bij de aankoop van een woning in Vlaanderen daalt op 1 juni van 10 naar 7 procent. Voor bescheiden woningen, met een aankoopprijs tot 200.000 euro, is er een vrijstelling op de eerste schijf van 80.000 eu

  Lees meer

 • huur

  10 nieuwigheden voor huurders en verhuurders

  Vanaf volgend jaar gelden nieuwe regels voor huurwoningen in Vlaanderen. Die moeten zorgen voor een beter evenwicht tussen het huurrendement voor de verhuurder en betaalbare woonzekerheid voor de huurder.

  Lees meer

 • verkocht

  Vlaming stelt aankoop woning niet langer uit

  Na scherpe dalingen in februari en maart zijn er vorige maand weer meer woningen verkocht in Vlaanderen. 'Daarmee is de korte aarzeling op de vastgoedmarkt naar aanleiding van de hervorming van de registratierechten wellicht achter de rug', zegt notaris Ba

  Lees meer

 • verhuurd

  Nieuwe Vlaamse huurregels pas vanaf begin 2019

  Voor huurovereenkomsten afgesloten vanaf 1 september zouden de verhuurders drie in plaats van twee maanden huurwaarborg kunnen vragen, een gevolg van het nieuwe Vlaamse Huurdecreet. Maar de inwerkingtreding wordt uitgesteld tot begin 2019.

  Lees meer