Vastgoed actualiteit

 • Waardebepaling Woning

  Waarde van uw woning

  Gaat u uw woning verkopen of wenst u graag de huidige waarde te kennen van uw woning dan moet u weten welke factoren een rol spelen. Wij zetten ze even op een rijtje voor u.

  Lees meer

 • La Mairena

  Altijd al gedroomd van een tweede verblijf of woonst in Spanje?

  Voor het eerst sinds 2006 koopt de Belg minder vastgoed in Spanje. Waarop moet u letten als u een Spaans buitenverblijf koopt?

  Lees meer

 • Te huur

  Uw woning verhuren in 2020, waar moet u allemaal op letten?

  1 januari 2020 is een belangrijke deadline voor huiseigenaars. Vanaf dan is dak- en raamisolatie verplicht. Bij onvoldoende isolatie riskeer je een fikse portie strafpunten die mogelijks leiden tot de ongeschiktheid van je woning.

  Lees meer

 • Isolatie

  Verhuurder die onvoldoende isoleert, riskeert sanctie

  De de tijd dringt voor wie een huis of een appartement verhuurt. Want vanaf volgend jaar dreigt uw huurwoning ongeschikt te worden verklaard als het dak onvoldoende geïsoleerd is. Ook dubbele beglazing wordt verplicht.

  Lees meer

 • Nieuwbouw Loft

  Wanneer wordt een totaalrenovatie een verdoken nieuwbouw?

  Renoveren kan tegen het verlaagde btw-tarief van 6 procent. Maar bij een totaalrenovatie kan de fiscus oordelen dat sprake is van een verdoken nieuwbouw, waardoor 21 procent btw moet worden betaald. Wat zijn de regels?

  Lees meer

 • Investeren in vastgoed

  Lenen voor investeringsvastgoed

  Voor de aankoop van investeringsvastgoed is het verstandiger om hiervoor een deel te lenen, ook al heeft u meer dan voldoende op de bankrekening staan. Voor dit soort leningen zijn er namelijk meer mogelijkheden dan alleen de klassieke woonlening.

  Lees meer