Vastgoed actualiteit

 • Wat verandert in 2024 voor uw vastgoed?

  Wat verandert in 2024 voor uw vastgoed?

  Een nieuw jaar, nieuwe regels. Dat is in 2024 niet anders. Welke veranderingen op het vlak van vastgoed hebben een impact op uw portemonnee?

  Lees meer

 • zonnepanelen sorenco

  Rush leidt tot achterstand in aanvraag premie voor zonnepanelen: tot 180 dagen wachten

  De stopzetting van de Vlaamse premie tot 750 euro veroorzaakt een piek in het aantal aanmeldingen van zonnepanelen bij de bevoegde instantie Fluvius. Aanvragers mogen binnen 180 dagen een antwoord verwachten, klinkt het.

  Lees meer

 • sorenco freepik

  Blijft een sloop met heropbouw nog interessant?

  Wie een gebouw sloopt om er vervolgens een nieuwbouwwoning neer te zetten, kan mogelijk een verlaagd btw-tarief genieten. Vanaf Nieuwjaar geldt er een uniforme regeling voor het hele land, maar de voorwaarden zijn strikt.

  Lees meer

 • OVAM

  Nieuwe kaart geeft per adres bodemkwaliteit weer: wat als u op vervuilde grond woont?

  Een nieuwe kaart van de afvalstoffenmaatschappij OVAM geeft per adres de bodemvervuiling weer. Ook voor particulieren kan een bodemonderzoek of sanering nodig zijn, maar doorgaans moet u niet opdraaien voor de kosten.

  Lees meer

 • Laadpaal

  Waarom u niet lukraak een laadpaal kunt installeren in garage van appartement

  Syndici krijgen almaar meer vragen over de installatie van een laadpaal in de ondergrondse parkeergarages van appartementsgebouwen. Een collectief systeem is aan te raden, maar niet elke mede-eigenaar staat te springen voor zo’n investering.

  Lees meer

 • EPC

  Iedereen kan zien hoe energieverslindend uw woning is

  Met een nieuwe Vlaamse webapplicatie kan iedereen het energieprestatiecertificaat (EPC) van uw woning zien. Kan dat zomaar?

  Lees meer