Vastgoed actualiteit

 • sorenco lijrente

  Verkopen op lijfrente ?

  De verkoop van een onroerend goed op lijfrente is een verkoop waarbij de koopsom wordt gesplitst in enerzijds een voorschot en anderzijds een maandelijkse rente.

  Lees meer

 • tuinafsluiting sorenco

  De spelregels voor het plaatsen van een afsluiting op de perceelgrens

  Huis gebouwd of verbouwd, tuin aangelegd: hoog tijd om een afsluiting te plaatsen voor wat privacy. Mag die zomaar op de perceelgrens komen?

  Lees meer

 • Sorenco

  Wat met de jaarlijkse algemene vergadering in een flat tijdens de pandemie?

  Mede-eigenaars van een appartementsgebouw vergaderen jaarlijks over de gemeenschappelijke delen, zoals de trappenhal, de lift en de tuin. Maar in volle coronacrisis is dat geen evidentie. Drie versoepelingen in de wet moeten een oplossing bieden.

  Lees meer

 • renovatie

  Wat als u uw verbouwingswerken niet aangeeft bij de fiscus?

  Maakt u uw woning groter of comfortabeler, dan wil de fiscus dat graag weten. Mogelijk leiden de verbouwingswerken tot een hoger kadastraal inkomen. Wie die verplichting niet nakomt, riskeert straks hogere boetes.

  Lees meer

 • buitenland sorenco

  Eigenaars van buitenlands vastgoed moeten vanaf juni informatie verstrekken

  Op basis van de informatie die de eigenaars verstrekken, gaat de fiscus een kadastraal inkomen aan buitenlands vastgoed toekennen.

  Lees meer

 • plaatsbezoeken mogelijk_sorenco_corona update

  Update Coronavirus - plaatsbezoeken opnieuw mogelijk

  Fysieke plaatsbezoeken met jouw vastgoedmakelaar zijn terug mogelijk mits er rekening wordt gehouden met de genomen maatregelen.

  Lees meer