Vastgoed actualiteit

 • Rookmelder

  Wat als uw woning geen rookmelder heeft?

  Sinds begin dit jaar moet elke woning in Vlaanderen uitgerust zijn met voldoende rookmelders. Voor huurwoningen geldt die verplichting al veel langer. Wat als u toch geen rookmelder installeert?

  Lees meer

 • Tuin Kantoor

  U mag niet zomaar een tuinkantoor plaatsen

  In tegenstelling tot wat de reclame laat geloven, mag u niet zomaar een tuinkantoor of een andere mobiele unit in uw tuin plaatsen. U moet altijd een omgevingsvergunning aanvragen.

  Lees meer

 • Meeting

  Vindt de algemene vergadering van uw flatgebouw nog plaats?

  Eigenaars van een appartement worden traditioneel tussen maart en juni opgetrommeld om de algemene vergadering van hun mede-eigendom bij te wonen. De coronacrisis gooit evenwel roet in het eten. Maar uitstel is geen afstel.

  Lees meer

 • Verhuizen

  Verhuizen en vastgoedcontracten tekenen kan opnieuw

  Niet dringende verhuizingen en huur- of koopcontracten tekenen, het kan sinds maandag opnieuw. Verhuurders moeten ook opnieuw niet-dringende herstellingen uitvoeren. Wie zonder makelaar wil verhuren of verkopen, moet wel nog even geduld oefenen.

  Lees meer

 • EPC

  EPC verplicht voor niet-residentiële gebouwen

  Kleine niet-residentiële gebouwen (niet-woningen) die verkocht of verhuurd worden, moeten sinds 2020 een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben.

  Lees meer

 • Document Digitaal

  Akte ondertekenen kan voortaan vanuit uw luie zetel

  Dankzij een digitale volmacht hoeft u zich niet meer te verplaatsen naar uw notaris om een akte te ondertekenen. De wet die dat regelt, is maandag in het Staatsblad verschenen.

  Lees meer