Vastgoed actualiteit

 • Wet Breyne

  Wet Breyne, wat houdt het in?

  Deze term is ook wel bekend als de woningbouwwet van 9 juli 1971 en biedt bescherming aan de koper en de bouwer van een nieuwbouwwoning op verschillende vlakken, voornamelijk tegen de aannemer.

  Lees meer

 • Lenen

  Steeds meer Belgen lenen hun huis tegen een vaste rentevoet.

  In het tweede kwartaal van dit jaar hebben banken opnieuw meer woonkredieten verstrekt. Hierbij koos de Belg wederom vaker voor een vaste rentevoet in de plaats van een variabel tarief.

  Lees meer

 • Stookolietanks

  Mogelijkheid tot verbod op stookolieketels en aardgas bij nieuwbouw

  De N-VA wil de luchtkwaliteit verbeteren door een ‘uitfasering van de vervuilende verwarmingstoestellen’, zoals stookolieketels en aardgas.

  Lees meer

 • Dakisolatie

  Vermijd sancties, isoleer uw dak beter isoleren

  Voldoet uw dak niet aan de minimum dakisolatie dan kan het zijn dat uw huurwoning vanaf 2020 ongeschikt verklaard wordt. Indien het pand wel voldoende energiezuinig is, vervalt deze ongeschiktheid. Maar laat dit achterpoortje u niet tegenhouden om alsnog h

  Lees meer

 • Verkavelen van grond

  Opnieuw vergunning nodig voor opsplitsing van een perceel in een bebouwde en een onbebouwde kavel

  Sinds 1 januari 2018 was het niet meer verplicht om een omgevingsvergunning aan te vragen indien u een perceel wilde opsplitsen in een bebouwde en onbebouwde kavel. Maar sinds 23 mei 2019 werd deze regeling vernietigd door het Grondwettelijk Hof.

  Lees meer

 • Kangaroewoning

  Zorgwonen komt steeds vaker voor!

  Heeft u een ouder die niet meer op zichzelf kan wonen omdat hij of zij niet voldoende zelfredzaam of anders eenzaam is? Dan zal u er waarschijnlijk al over nagedacht hebben om de ouder in een assistentiewoning of rusthuis te laten verblijven.

  Lees meer