Vastgoed actualiteit

 • NotariĆ«le akte wordt ondertekend

  Meer dan 25.000 notariële akten ondertekend via videoconferentie

  De voorbije twaalf maanden werden 25.366 notariële akten via videoconferentie ondertekend. De coronacrisis heeft die nieuwe vorm extra wind in de zeilen gegeven.

  Lees meer

 • Deel van een gevel van een huis. Er zit een witte kat achter het raam.

  Uw huis verkopen, maar nog niet verhuizen

  Het gebeurt meer en meer dat de verkoper nog niet meteen wil of kan verhuizen op de dag dat de verkoopovereenkomst ondertekend wordt. Welke vergoeding kan de koper daarvoor vragen? Wat vindt de fiscus daarvan? En wat met mogelijke schade in tussentijd?

  Lees meer

 • Rookmelder

  Wat als uw woning geen rookmelder heeft?

  Sinds begin dit jaar moet elke woning in Vlaanderen uitgerust zijn met voldoende rookmelders. Voor huurwoningen geldt die verplichting al veel langer. Wat als u toch geen rookmelder installeert?

  Lees meer

 • Tuin Kantoor

  U mag niet zomaar een tuinkantoor plaatsen

  In tegenstelling tot wat de reclame laat geloven, mag u niet zomaar een tuinkantoor of een andere mobiele unit in uw tuin plaatsen. U moet altijd een omgevingsvergunning aanvragen.

  Lees meer

 • Meeting

  Vindt de algemene vergadering van uw flatgebouw nog plaats?

  Eigenaars van een appartement worden traditioneel tussen maart en juni opgetrommeld om de algemene vergadering van hun mede-eigendom bij te wonen. De coronacrisis gooit evenwel roet in het eten. Maar uitstel is geen afstel.

  Lees meer

 • Verhuizen

  Verhuizen en vastgoedcontracten tekenen kan opnieuw

  Niet dringende verhuizingen en huur- of koopcontracten tekenen, het kan sinds maandag opnieuw. Verhuurders moeten ook opnieuw niet-dringende herstellingen uitvoeren. Wie zonder makelaar wil verhuren of verkopen, moet wel nog even geduld oefenen.

  Lees meer