Vastgoed actualiteit

Sloop- en heropbouwpremie makkelijker aan te vragen

De aanvraagprocedure voor sloop- en heropbouwpremie wordt makkelijker, dit heeft de Vlaamse regering beslist.
De sloop- en heropbouwpremie bedraagt 7.500 euro die vervangbouw stimuleert. Dit geldt niet in de 13 Vlaamse kernsteden, hier kunt u namelijk aanspraak doen op een verlaagd btw-tarief van 6 procent. Deze korting kwam op 1 maart en geldt voor vergunningen die zijn aangevraagd tussen 1 oktober 2018 en 31 oktober 2019. Maar over het algemeen blijkt de aanvraagprocedure voor vele rechthebbenden onduidelijk of te streng, waardoor zij deze korting mislopen.
Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open VLD) wil daarom de aanvraagtermijnen nu gaan versoepelen. Wie aan alle vereisten voldoet, maar geen aanvraag tot sloop- en heropbouwkorting heeft ingediend omdat hij te laat was, kan alsnog een mogelijkheid tot regularisatie verkrijgen tot en met 30 september.

Drie maanden

Ook wie geen gecombineerde vergunning (voor zowel sloop als bouw) kon voorleggen, krijgt een verlenging van de de periode om de premie aan te vragen tot 30 september. Belangrijk is ook dat wie de normale procedure volgt en dus een gecombineerde sloop- en heropbouwvergunning heeft aangevraagd, voortaan drie maanden krijgt in plaats van één maand om de premie aan te vragen.

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mailadres invullen.
U moet een bericht invullen.