Vastgoed actualiteit

  • fire

    Houtkachel moet helft ecologischer worden

    De Vlaamse overheid, de houtkachelsector en milieuverenigingen slaan de handen in elkaar om houtkachels milieuvriendelijker te maken.

    Lees meer

  • mail

    Woning of bouwgrond kopen kan voortaan via mail

    Vanaf dit wekend vormt een e-mail voldoende juridisch bewijs voor de aankoop van een huis, appartement of bouwgrond. Enkel in uitzonderlijke omstandigheden kan een rechter een digitale verkoopovereenkomst nog nietig verklaren.

    Lees meer

  • verhuis

    Verhuis tijdig om korting op registratiebelasting niet te verliezen

    Om te vermijden dat u het gunsttarief bij de aankoop van een gezinswoning alsnog verliest, worden voortaan herinneringsbrieven gestuurd.

    Lees meer

  • huizen

    Uitzonderlijk drukke zomer op de vastgoedmarkt

    De notarissen noteerden de voorbije tien jaar nooit meer vastgoedtransacties dan in de periode juli-september van dit jaar. De prijzen van huizen stijgen meer dan die van appartementen.

    Lees meer

  • verzekering

    Moet u als huurder een woonverzekering afsluiten?

    Een woonverzekering of brandverzekering is niet alleen een must voor eigenaars. Ook als huurder hebt u er alle belang bij om zo’n polis af te sluiten.

    Lees meer

  • v

    Voorzie een vangnet voor uw woonlening

    Gaat u een lening aan om een gezinswoning te kopen, bouwen of verbouwen? Wellicht zal uw bankier eisen dat u een schuldsaldoverzekering afsluit. Weet dat u daartoe niet verplicht bent. En u bent al zeker niet verplicht uw schuldsaldoverzekering af te sluit

    Lees meer