Vastgoed actualiteit

 • e

  Huis kopen per e-mail wordt wettelijk

  Voortaan zal ook een e-mail gelden als bewijs voor de aankoop van een huis. Dat blijkt uit een wetsontwerp van minister Alexander De Croo (Open VLD) dat de ministerraad morgen zal goedkeuren.

  Lees meer

 • gebouw

  Grond is meer waard dan gebouwen erop

  De waarde van de huizen van particulieren in België is lager dan die van de gronden waarop ze staan.Voor 2005 was dat nog omgekeerd.

  Lees meer

 • ger

  Hervorming registratierechten gaat in vanaf juni

  'Aangezien de Raad van State geen bezwaren maakt, zitten we op schema om de aankoopbelasting op gezinswoningen vanaf juni te verlagen naar 7 procent', zo zegt Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open VLD).

  Lees meer

 • re

  Kan u de lage rente nu vastklikken om later te lenen?

  Nu de langetermijnrente aan het stijgen is, stelt u zich misschien de vraag: kan ik nu nog een lage rentevoet voor een woonkrediet vastleggen om pas in de toekomst te lenen?

  Lees meer

 • waar

  Deze troeven en handicaps bepalen de prijs van uw huis

  Woonhuizen die binnen een straal van 500 meter van een windmolen liggen, zijn 3,5 procent goedkoper zijn dan woningen die verder afgelegen zijn Dat de ene woning duurder is dan de andere is geen toeval. Een garage of extra badkamer maakt uw woning meer wa

  Lees meer

 • erf

  Nog minder registratierecht bij aankoop monument

  Wie een monument aankoopt en er zijn hoofdverblijfplaats van maakt, zal slechts 1 procent registratierechten op de aankoopprijs moeten betalen. Nu is dat nog 5 procent.

  Lees meer