Vastgoed actualiteit

  • hand

    Wie een huis wil kopen, wacht beter niet te lang meer

    Een eigen stek is toch nog altijd de droom van veel Vlamingen. De juiste timing vinden voor de aankoop van een eerste woonst is dan weer een ander paar mouwen. De volgende checklist helpt om te bepalen of u de huizenjacht voor geopend mag verklaren.

    Lees meer

  • reken

    Nieuw op 1 juni - Standaardtarief voor registratierechten verlaagt van 10 naar 7 procent

    (Belga) Het standaardtarief voor registratierechten bij de aankoop van een woning in Vlaanderen daalt op 1 juni van 10 naar 7 procent. Voor bescheiden woningen, met een aankoopprijs tot 200.000 euro, is er een vrijstelling op de eerste schijf van 80.000 eu

    Lees meer

  • huur

    10 nieuwigheden voor huurders en verhuurders

    Vanaf volgend jaar gelden nieuwe regels voor huurwoningen in Vlaanderen. Die moeten zorgen voor een beter evenwicht tussen het huurrendement voor de verhuurder en betaalbare woonzekerheid voor de huurder.

    Lees meer

  • verkocht

    Vlaming stelt aankoop woning niet langer uit

    Na scherpe dalingen in februari en maart zijn er vorige maand weer meer woningen verkocht in Vlaanderen. 'Daarmee is de korte aarzeling op de vastgoedmarkt naar aanleiding van de hervorming van de registratierechten wellicht achter de rug', zegt notaris Ba

    Lees meer

  • verhuurd

    Nieuwe Vlaamse huurregels pas vanaf begin 2019

    Voor huurovereenkomsten afgesloten vanaf 1 september zouden de verhuurders drie in plaats van twee maanden huurwaarborg kunnen vragen, een gevolg van het nieuwe Vlaamse Huurdecreet. Maar de inwerkingtreding wordt uitgesteld tot begin 2019.

    Lees meer

  • Isolatie dak

    Dak niet goed geïsoleerd? Geen huurgelden meer

    Verhuurt u een woning, dan kunt u maar beter controleren of het dak voldoende is geïsoleerd. En dat geldt ook voor wie een flat verhuurt in een appartementsgebouw.

    Lees meer