Vastgoed actualiteit

  • Tuin Kantoor

    U mag niet zomaar een tuinkantoor plaatsen

    In tegenstelling tot wat de reclame laat geloven, mag u niet zomaar een tuinkantoor of een andere mobiele unit in uw tuin plaatsen. U moet altijd een omgevingsvergunning aanvragen.

    Lees meer

  • Meeting

    Vindt de algemene vergadering van uw flatgebouw nog plaats?

    Eigenaars van een appartement worden traditioneel tussen maart en juni opgetrommeld om de algemene vergadering van hun mede-eigendom bij te wonen. De coronacrisis gooit evenwel roet in het eten. Maar uitstel is geen afstel.

    Lees meer

  • Verhuizen

    Verhuizen en vastgoedcontracten tekenen kan opnieuw

    Niet dringende verhuizingen en huur- of koopcontracten tekenen, het kan sinds maandag opnieuw. Verhuurders moeten ook opnieuw niet-dringende herstellingen uitvoeren. Wie zonder makelaar wil verhuren of verkopen, moet wel nog even geduld oefenen.

    Lees meer

  • EPC

    EPC verplicht voor niet-residentiële gebouwen

    Kleine niet-residentiële gebouwen (niet-woningen) die verkocht of verhuurd worden, moeten sinds 2020 een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben.

    Lees meer

  • Document Digitaal

    Akte ondertekenen kan voortaan vanuit uw luie zetel

    Dankzij een digitale volmacht hoeft u zich niet meer te verplaatsen naar uw notaris om een akte te ondertekenen. De wet die dat regelt, is maandag in het Staatsblad verschenen.

    Lees meer

  • Bezichtiging

    Fysieke plaatsbezoeken - Corona maatregelen

    De heropstart van zowel B2B als B2C verloopt in nauw overleg met de sector en dit steeds mits naleving van social distancing en de nodige hygiëne maatregelen. SORENCO is klaar voor de gedeeltelijke herneming vanaf 4 mei.

    Lees meer