Vastgoed actualiteit

  • corona virus vragen vastgoed

    Uw meest gestelde vragen over vastgoed in tijden van lockdown

    Corona beroert ook vastgoedeigenaars en huurders. Wat als u moet verhuizen of uw huis wilt verkopen? Hoe zullen de prijzen evolueren? U stuurde ons veel vragen, we pikken er enkele uit.

    Lees meer

  • volmacht notaris

    Geen verplaatsing naar de notaris meer nodig voor het verlijden van koopakten en andere notariële akten dankzij digitale volmacht

    Binnenkort moeten de burgers zich niet meer naar een notariskantoor verplaatsen om een koopakte, een schenkingsakte of een andere notariële akte te tekenen. Weldra kan de burger een digitale volmacht verlenen aan een vertrouwenspersoon of aan een notariële

    Lees meer

  • Gebouw

    Vergaderingen voor mede-eigenaars mogen uitgesteld worden

    Een syndicus kan de algemene vergadering van mede-eigenaars tot vijf maanden na het einde van de crisisperiode uitstellen.

    Lees meer

  • Woonbonus

    Geen woonbonusnadeel voor wie hypothecaire lening even niet aflost

    Wie door de coronacrisis de maandelijkse aflossingen van zijn woonkrediet wil uitstellen, en de looptijd van zijn lening daardoor verlengd ziet, wordt daar fiscaal niet voor gestraft.

    Lees meer

  • Veel Gestelde vragen van huurders

    5 veel gestelde vragen van huurders in coronatijden

    Ook als huurder van een woning of appartement kunt u geconfronteerd worden met de gevolgen van de coronacrisis. Het Vlaams huurdersplatform zette vijf veel gestelde vragen en antwoorden op een rij.

    Lees meer

  • Verleiden akte

    Twee maanden extra tijd voor het verlijden van aktes

    Notarissen krijgen van de Vlaamse overheid extra tijd voor het verlijden van notariële aktes. De huidige termijnen dreigen door de coronacrisis overschreden te worden.

    Lees meer