Vastgoed actualiteit

 • beeld huis_schenking

  Vastgoed schenken zit in de lift

  Het Waals Gewest heeft de belasting op schenkingen van vastgoed verlaagd. Het volgt het voorbeeld van Vlaanderen en Brussel. De notarissen voorspellen dat schenkingen van onroerende goederen de komende maanden weer erg op gang zullen komen.

  Lees meer

 • afbeelding sorenco

  Uw vastgoedmakelaar digitaliseert

  Binnenkort krijgt u van uw vastgoedmakelaar niet alleen de sleutel van uw nieuwe woonst, maar geeft hij u ook een digitale sleutel voor de toegang tot uw persoonlijk vastgoeddossier. De vastgoedmakelaars werken ook aan een tool die discriminatie op huurmar

  Lees meer

 • vg

  12 tips voor wie investeert in vastgoed

  Investeren in vastgoed is een ruim begrip en elk marktsegment heeft zijn eigen aandachtspunten. Tijdens Finance Avenue, de geldbeurs van De Tijd die zaterdag plaatsvindt, belichten vier experts alle hoeken van de vastgoedmarkt. U krijgt nu al een voorsmaak

  Lees meer

 • jh

  Onderhoudswerken in flatgebouw? Speciale lening kan oplossing zijn

  Lang niet alle mede-eigendommen hebben een spaarpot waarmee ze werken aan de gemeenschappelijke delen kunnen betalen. Een specifieke soort lening kan een uitkomst bieden.

  Lees meer

 • fire

  Houtkachel moet helft ecologischer worden

  De Vlaamse overheid, de houtkachelsector en milieuverenigingen slaan de handen in elkaar om houtkachels milieuvriendelijker te maken.

  Lees meer

 • mail

  Woning of bouwgrond kopen kan voortaan via mail

  Vanaf dit wekend vormt een e-mail voldoende juridisch bewijs voor de aankoop van een huis, appartement of bouwgrond. Enkel in uitzonderlijke omstandigheden kan een rechter een digitale verkoopovereenkomst nog nietig verklaren.

  Lees meer