Vastgoed actualiteit

 • face

  Huis kopen kan straks ook via e-mail en sms

  Een akkoord via e-mail is binnenkort een rechtsgeldig bewijs voor de aankoop van een woning, meldt Het Laatste Nieuws. Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) legt deze week daarvoor een wetsontwerp op tafel.

  Lees meer

 • e

  Huis kopen per e-mail wordt wettelijk

  Voortaan zal ook een e-mail gelden als bewijs voor de aankoop van een huis. Dat blijkt uit een wetsontwerp van minister Alexander De Croo (Open VLD) dat de ministerraad morgen zal goedkeuren.

  Lees meer

 • gebouw

  Grond is meer waard dan gebouwen erop

  De waarde van de huizen van particulieren in België is lager dan die van de gronden waarop ze staan.Voor 2005 was dat nog omgekeerd.

  Lees meer

 • ger

  Hervorming registratierechten gaat in vanaf juni

  'Aangezien de Raad van State geen bezwaren maakt, zitten we op schema om de aankoopbelasting op gezinswoningen vanaf juni te verlagen naar 7 procent', zo zegt Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open VLD).

  Lees meer

 • re

  Kan u de lage rente nu vastklikken om later te lenen?

  Nu de langetermijnrente aan het stijgen is, stelt u zich misschien de vraag: kan ik nu nog een lage rentevoet voor een woonkrediet vastleggen om pas in de toekomst te lenen?

  Lees meer

 • waar

  Deze troeven en handicaps bepalen de prijs van uw huis

  Woonhuizen die binnen een straal van 500 meter van een windmolen liggen, zijn 3,5 procent goedkoper zijn dan woningen die verder afgelegen zijn Dat de ene woning duurder is dan de andere is geen toeval. Een garage of extra badkamer maakt uw woning meer wa

  Lees meer