Vastgoed actualiteit

  • erf

    Nog minder registratierecht bij aankoop monument

    Wie een monument aankoopt en er zijn hoofdverblijfplaats van maakt, zal slechts 1 procent registratierechten op de aankoopprijs moeten betalen. Nu is dat nog 5 procent.

    Lees meer

  • reg

    Registratierechten voor eigen woning naar 7 procent

    Wie binnenkort een gezinswoning koopt, zal daar 7 procent registratierechten op moeten betalen. Wie een bescheiden woning koopt of energiezuinig renoveert, krijgt een extra korting.

    Lees meer

  • Hoeveel lenen

    Hoeveel kunt u lenen voor een woning?

    U bent klaar voor een belangrijke stap in uw leven: een huis kopen. Op financieel vlak heeft die beslissing een grote impact. Daarom is het interessant om vooraf te weten hoeveel u ongeveer kunt lenen.

    Lees meer

  • Kopen op lijfrente

    Hoe een woning kopen op lijfrente?

    Een woning kopen voor de helft van de marktwaarde, de verkoper er laten wonen en hem via een maandelijkse rente betalen. Zo’n aankoop op lijfrente kan interessant zijn voor wie cash kan missen, en voor verkopers die een aanvullend pensioen willen.

    Lees meer

  • scheiding

    Wat gebeurt er met je huis bij een scheiding?

    Stel je voor: je staat op het punt om samen met je vriend(in) een huis te kopen. Dan kan je ook nadenken of je dat als feitelijk samenwonend koppel wil doen, of dat het beter is om in dat geval wettelijk te gaan samenwonen of zelfs te trouwen ....

    Lees meer

  • bieden

    Bieden op een huis? Dit moet je weten

    Een bod uitbrengen op een huis of appartement is een erg spannend moment. Wordt het aanvaard, komt er een tegenbod of wordt het van tafel geveegd? Enkele tips om het zo vlot mogelijk te laten verlopen

    Lees meer