Vastgoed actualiteit

Helpt het optutten van uw woning voor een beter rendement bij de verkoop?

Rommel in uw huiskamer is nooit echt bevorderend voor het verkopen van uw woning. Dit kan een verkeerd beeld creëren bij de kandidaat-koper. Het opruimen en decoreren rendeert als u uw woning snel en tegen een goede prijs wilt verkopen.
Liefde op het eerste gezicht is iets wat ook vaak voorkomt bij het aankopen van een woning. Kopers beslissen namelijk in 30 seconden of een bepaalde woning hen aanstaat of niet. De verkoper kan hierbij deze liefde versterken door met een aantal factoren rekening te houden in verband met het verkoopsklaar maken van de woning.

Het is belangrijk dat de woning eruitziet alsof het uit een woontijdschrift komt, voor zowel tijdens de bezichtigingen als op de foto’s voor de advertentie. Dit opfleuren van de woning hoeft niet per se duur te zijn. Indien u nog in de woning verblijft, is het aangeraden om er zeker voor te zorgen dat alles netjes gepoetst is. Ook moet alle rommel opgeruimd zijn want dit zorgt ervoor dat potentiële kopers het zichzelf moeilijker kunnen inbeelden hoe het eruit zou zien als ze er zelf in woonden.

Homestaging

Dit betekent het aantrekkelijker maken van de woning voor potentiële kopers door middel van kleine ingrepen, dit gaat dus niet alleen over het opruimen en poetsen van uw woning maar ook voor een deel kleine renovaties of aanpassingen te doen. Het hoofdzakelijke doel hiervan is rust en ruimte te creëren want uiteindelijk gaat het bij de verkoop van uw woning over de sfeer en beleving.

Kleine aanpassingen kunnen uw woning aantrekkelijker maken waardoor de woning ook voor een betere prijs verkocht kan worden. Dit hoeven geen grote kosten te zijn, een klein likje verf kan al wonderen doen. Gebruik hierbij wel lichte en neutrale kleuren.

De leegte vullen

Woont u niet meer in het huis en verkoopt u het dus leeg, is het aangeraden om de ruimtes toch tijdelijk op te vullen. Dit schetst een beter beeld bij de mogelijke kopers. Een leegstaand pand verkopen is moeilijker, aangezien er zonder aankleding warmte ontbreekt en het er maar sober uitziet. Een goedkope en snelle opvulling van de woning is kartonnen meubilair. Bij woningen die duurder zijn, worden er vaak wel echte meubels gebruikt. Deze kunt u huren bij gespecialiseerde firma’s. De kostprijs hiervan hangt af van het aantal en het soort meubels dat u huurt. Voor een maand huur kan dat op 1.500 euro komen.

Dit is een redelijke kost maar u kunt dit zien als investering, aangezien gemeubelde woningen 4 tot 6 keer sneller verkocht worden en dat de verkoopprijs 4 tot 8 procent hoger ligt.

Renovaties

De gemiddelde mens wil ongeveer maar 10 tot 15 jaar in zijn huis wonen. Aangezien men vaak naderhand op een andere locatie wil gaan wonen of bouwen, zoals van de stad naar het platteland of andersom. In dit geval is het interessant om meer ingrijpende renovaties te doen. Hier heeft u tijdens uw verblijf in de woning alle genot van en is de woning na die 10 tot 15 jaar aantrekkelijker voor de verkoop. Een goede investering is het zandstralen van uw voorgevel, dit creëert een aantrekkelijker uitzicht. Een andere interessante aanpassing is het plaatsen van nieuwe ramen en deuren, dit ziet er esthetisch beter uit maar zorgt er ook voor dat uw huis energie-efficiënter wordt. De badkamer en de keuken aanpassen is ook altijd een goede investering. Houd er tijdens de renovaties wel rekening mee dat smaken verschillen dus kies voor tijdloze en neutrale aanpassingen.

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mailadres invullen.
U moet een bericht invullen.