Vastgoed actualiteit

Waarde van uw woning

Gaat u uw woning verkopen of wenst u graag de huidige waarde te kennen van uw woning dan moet u weten welke factoren een rol spelen. Wij zetten ze even op een rijtje voor u.
Gaat u uw woning verkopen of wenst u graag de huidige waarde te kennen van uw woning dan moet u weten welke factoren een rol spelen. Wij zetten ze even op een rijtje voor u.

Type woning

Eerst en vooral is het belangrijk om te starten met het type woning. Woont u in een appartement of huis? Een HOB of OB? Deze factor spreekt uiteraard voor zichzelf.

Een aangrenzende factor is de oppervlakte en hoeveel ruimtes de woning telt.

Ligging & omgeving

Het volgende is de ligging en omgeving. Doorheen de jaren kan uw vastgoed enorm stijgen of dalen in prijs door de ligging. Veel buurten in Antwerpen komen op. Kijk hier bijvoorbeeld maar naar het Eilandje. Tegenover 10 jaar geleden is de prijs daar enorm gestegen.
Maar ook de bereikbaarheid speelt een rol. Ligt uw woning meer afgelegen of in de stadskern?

Bouwjaar & staat van eigendom

Geen onbelangrijke factor is het bouwjaar en staat van de woning. Is uw woning al wat ouder maar tip-top in orde verschilt dit enorm van prijs tegenover een woning die verouderd is en niet goed wordt onderhouden.

Ook de isolatie speelt een grote rol. Zeker nu de wetgeving veranderd op 1 januari in verband met dakisolatie. Dit is geen kleine kost. Indien dit niet in orde is bij uw woning zal dit de prijs sterk verlagen.

Expert 

Die waarde hangt dus af van tal van factoren. Voor een realistisch beeld van de mogelijke verkoopprijs van uw huis, kan u het best uw woning laten schatten door een expert.

Het voordeel hiervan is dat u een uitgebreid rapport krijgt dat de waardebepaling onderbouwt.

Vraag nu uw GRATIS schatting aan via onderstaande link of bel ons op het nummer 03 281 08 08.
https://www.sorenco.be/waardebepaling/

Weet u hoeveel uw huis écht waard is? Een realistische schatting van de waarde van uw eigendom is essentieel bij de verkoop van uw huis. Want alleen dan kunnen de maximaal haalbare verkoopprijs realistisch bepalen.
  • Artikel delen

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mailadres invullen.
U moet een bericht invullen.