Vastgoed actualiteit

  • dak

    Dakisolatie 2020

    Tijdens het kopen of verkopen van uw woning, zal u het woord ‘dakisolatienorm 2020’ vast wel eens gehoord hebben. Maar wat houdt dit nu juist in?

    Lees meer

  • brouwereyen mortsel

    Zo maakt u van uw oude woning een passiefhuis

    In principe kan elk huis worden omgeturnd tot een passiefhuis. Maar hoe pakt u zoiets aan? En welk prijskaartje hangt eraan vast?

    Lees meer

  • appartementsgebouw sorenco

    In 2022 meer flats dan vrijstaande huizen in Vlaanderen

    Een appartement wordt de belangrijkste woonvorm in Vlaanderen. De ‘appartementisering’ gaat vooral ten koste van de rijhuizen.

    Lees meer

  • plan

    Asbestcertificaat bij verkoop van woning wordt straks verplicht

    Het asbestcertificaat, dat een asbestinventaris verplicht bij elke verkoop van een woning, komt er binnenkort. Dat heeft Vlaams minister voor Natuur, Klimaat, Omgeving en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) gezegd in De inspecteur op Radio 2.

    Lees meer

  • sparen

    De volle pot lenen voor een huis. Kan dat nog?

    Is het einde van de 100%-leningen in zicht? Een afschaffing is voorlopig niet aan de orde. Maar als u de volledige aankoopprijs wilt lenen, zult u wél dieper in de buidel moeten tasten.

    Lees meer

  • financieel

    6 op de 10 krijgen hulp van ouders bij aankoop huis

    6 op de 10 jongeren krijgt van zijn ouders financiële hulp bij de aankoop van een woning. Dat blijkt uit een onderzoek van Axa. In tegenstelling tot een lening tussen familie wordt niet verwacht dat het geld op termijn wordt terugbetaald.

    Lees meer