Vastgoed actualiteit

  • Nieuwbouwwoning

    Beter nieuwbouw kopen of een bestaande woning renoveren?

    Er zijn verschillende mythes die rond speculeren over de vastgoedwereld. Zoals dat de vastgoedprijzen blijven stijgen, dat huren weggegooid geld is en dat het moeilijk is om huurders eruit te zetten. Maar wat is hier nu van waar?

    Lees meer

  • Tweede verblijf in het buitenland

    Lenen voor een tweede verblijf

    Wilt u ook een lening aangaan voor uw tweede verblijf? Ook hiervoor kunt u genieten van een belastingvoordeel, zelfs als het tweede verblijf gelegen is in het buitenland.

    Lees meer

  • indexatie huurprijs

    Indexatie huur

    De huurprijs die een huurder betaalt aan een verhuurder wordt schriftelijk bepaald in een huurovereenkomst en staat vast. Maar de huurwetgeving voorziet de mogelijkheid tot het indexeren van deze huur naargelang de gezondheidsindex.

    Lees meer

  • videoconferentie

    Akte ondertekenen kan nu ook via een videoconferentie

    Sinds kort hoeft u zich niet langer ver te verplaatsen om bij de notaris een akte te gaan ondertekenen, dit kan namelijk ook via een videoconferentie voortaan. Deze manier is efficiënt doch veilig.

    Lees meer

  • huurrendement maximaliseren

    5 manieren uw huurrendement te maximaliseren

    Doordat de spaarrentes nog lang heel laag blijven, zijn huurrendementen van 3 tot 4 % zeker haalbaar. Maar een zekerheid over de opbrengst is allesbehalve zeker. In dit artikel geven we vijf mogelijke manieren om uw rendement te maximaliseren.

    Lees meer

  • Sloop- en heropbouwwerken

    Sloop- en heropbouwpremie makkelijker aan te vragen

    De aanvraagprocedure voor sloop- en heropbouwpremie wordt makkelijker, dit heeft de Vlaamse regering beslist.

    Lees meer