Vastgoed actualiteit

 • Fruithoflaan building sorenco

  Algemene vergaderingen voor appartementen verboden

  Door de coronamaatregelen is het niet meer toegestaan om nog een fysieke algemene vergadering over de gemene delen in appartementsgebouwen te houden.

  Lees meer

 • verhuurd sorenco

  Kan een bewoner van een pand een plaatsbezoek weigeren, gelet op de huidige coronamaatregelen?

  Enkele leden werden de voorbije dagen geconfronteerd met bewoners die weigeren toegang te verlenen om een plaatsbezoek af te leggen.

  Lees meer

 • NotariĆ«le akte wordt ondertekend

  Meer dan 25.000 notariële akten ondertekend via videoconferentie

  De voorbije twaalf maanden werden 25.366 notariële akten via videoconferentie ondertekend. De coronacrisis heeft die nieuwe vorm extra wind in de zeilen gegeven.

  Lees meer

 • Deel van een gevel van een huis. Er zit een witte kat achter het raam.

  Uw huis verkopen, maar nog niet verhuizen

  Het gebeurt meer en meer dat de verkoper nog niet meteen wil of kan verhuizen op de dag dat de verkoopovereenkomst ondertekend wordt. Welke vergoeding kan de koper daarvoor vragen? Wat vindt de fiscus daarvan? En wat met mogelijke schade in tussentijd?

  Lees meer

 • Rookmelder

  Wat als uw woning geen rookmelder heeft?

  Sinds begin dit jaar moet elke woning in Vlaanderen uitgerust zijn met voldoende rookmelders. Voor huurwoningen geldt die verplichting al veel langer. Wat als u toch geen rookmelder installeert?

  Lees meer

 • Tuin Kantoor

  U mag niet zomaar een tuinkantoor plaatsen

  In tegenstelling tot wat de reclame laat geloven, mag u niet zomaar een tuinkantoor of een andere mobiele unit in uw tuin plaatsen. U moet altijd een omgevingsvergunning aanvragen.

  Lees meer