Vastgoed actualiteit

 • Asbestinventaris

  Asbestinventarisattest wordt verplicht voor woningen van voor 2001

  Dat asbest in nieuwbouwwoningen verboden is, is momenteel al wel algemeen geweten. Maar woningen die gebouwd zijn voor 2001 moeten binnenkort bij de verkoop ervan een extra document laten opstellen om aan te geven of de woning asbestveilig is.

  Lees meer

 • Sorenco te huur verhuurd

  Appartement huren kost gemiddeld 700 euro

  Wie vandaag op de private huurmarkt in Vlaanderen een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 700 euro per maand voor. Dat blijkt uit cijfers van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België (CIB) die De Tijd kon inkijken.

  Lees meer

 • meeneembaarheid sorenco

  Meeneembaarheid van de registratiebelasting

  Wanneer u uw oude woning wenst te verkopen en een nieuwe woning wenst aan te kopen, is het mogelijk om de registratiebelasting die u betaald heeft op de oude woning te verrekenen of een deel ervan terug te krijgen, dit geldt niet voor het volledige bedrag

  Lees meer

 • tuinhuis sorenco

  Tuinhuis plaatsen zonder vergunning? Het is mogelijk!

  Wilt u nog snel voor de zomer een tuinhuis plaatsen om bijvoorbeeld uw tuinstoelen en barbecue set in op te bergen? Dat kan tegenwoordig gemakkelijk en zonder vergunning of meldingsplicht.

  Lees meer

 • registratiebelasting vastgoed SORENCO

  De nieuwe registratiebelasting

  Bij het verkopen of aankopen van een onroerend goed zal u het woord registratiebelasting vast wel een paar keer horen vallen. Ook is er sinds 1 juni 2018 hieromtrent een nieuwe regeling over gekomen. Daarom geven wij u hieronder meer informatie over de inh

  Lees meer

 • dak

  Dakisolatie 2020

  Tijdens het kopen of verkopen van uw woning, zal u het woord ‘dakisolatienorm 2020’ vast wel eens gehoord hebben. Maar wat houdt dit nu juist in?

  Lees meer