Vastgoed actualiteit

 • asbest

  Zes op de tien verkochte oudere woningen bevatten asbest

  Sinds eind vorig jaar moet u een asbestattest voorzien als u een woning verkoopt die dateert van voor 2001. Ruim zes op de tien woningen die sindsdien een attest kregen, bevatten asbest. Een groot deel is ‘niet-asbestveilig’.

  Lees meer

 • garage

  Is een asbestattest ook verplicht bij de verkoop van garages en parkeerplaatsen?

  Een asbestattest is verplicht bij elke overdracht van een “toegankelijke constructie met risicobouwjaar”. Deze term wordt afgekort als ‘TCR’.

  Lees meer

 • overstromingsgevoeligheid van vastgoed

  Informatieplicht over de overstromingsgevoeligheid van vastgoed

  Vanaf 1 januari 2023 zullen notarissen en vastgoedkantoren geactualiseerde overstromingskaarten moeten gebruiken en niet meer de kaarten daterend uit 2017. De kaarten bevatten preciezere informatie zoals onder meer een onderscheid tussen overstromingen van

  Lees meer

 • asbest sorenco verplichting 2022

  Wacht niet tot het laatste moment voor het verplichte asbestattest

  Wie vanaf 23 november een huis of appartement verkoopt dat van voor 2001 dateert, moet een extra attest toevoegen aan zijn verkoopdossier: het asbestattest. Wacht niet tot het laatste moment om dat document aan te vragen. ‘Want zonder attest geen verkoop.’

  Lees meer

 • Asbest

  Nieuw asbestattest jaagt verkoper van vastgoed op extra kosten

  Wie een oudere woning van de hand doet, moet vanaf 23 november nog een attest toevoegen aan zijn verkoopdossier: het asbestattest. Het geeft aan hoe asbestveilig de woning is.

  Lees meer

 • EPC

  Recent EPC nodig bij verkoop

  Vanaf 01/01/2022 zijn enkel de EPC’s die werden opgemaakt vanaf 2019 geldig. Heeft u een EPC dat werd opgemaakt voor 2019? Dan zal u bij de verkoop van uw woning een nieuw EPC moeten laten opmaken.

  Lees meer