Vastgoed actualiteit

 • Meeting

  Vindt de algemene vergadering van uw flatgebouw nog plaats?

  Eigenaars van een appartement worden traditioneel tussen maart en juni opgetrommeld om de algemene vergadering van hun mede-eigendom bij te wonen. De coronacrisis gooit evenwel roet in het eten. Maar uitstel is geen afstel.

  Lees meer

 • Verhuizen

  Verhuizen en vastgoedcontracten tekenen kan opnieuw

  Niet dringende verhuizingen en huur- of koopcontracten tekenen, het kan sinds maandag opnieuw. Verhuurders moeten ook opnieuw niet-dringende herstellingen uitvoeren. Wie zonder makelaar wil verhuren of verkopen, moet wel nog even geduld oefenen.

  Lees meer

 • EPC

  EPC verplicht voor niet-residentiële gebouwen

  Kleine niet-residentiële gebouwen (niet-woningen) die verkocht of verhuurd worden, moeten sinds 2020 een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben.

  Lees meer

 • Document Digitaal

  Akte ondertekenen kan voortaan vanuit uw luie zetel

  Dankzij een digitale volmacht hoeft u zich niet meer te verplaatsen naar uw notaris om een akte te ondertekenen. De wet die dat regelt, is maandag in het Staatsblad verschenen.

  Lees meer

 • Bezichtiging

  Fysieke plaatsbezoeken - Corona maatregelen

  De heropstart van zowel B2B als B2C verloopt in nauw overleg met de sector en dit steeds mits naleving van social distancing en de nodige hygiëne maatregelen. SORENCO is klaar voor de gedeeltelijke herneming vanaf 4 mei.

  Lees meer

 • corona virus vragen vastgoed

  Uw meest gestelde vragen over vastgoed in tijden van lockdown

  Corona beroert ook vastgoedeigenaars en huurders. Wat als u moet verhuizen of uw huis wilt verkopen? Hoe zullen de prijzen evolueren? U stuurde ons veel vragen, we pikken er enkele uit.

  Lees meer