Vastgoed actualiteit

 • EPC

  EPC verplicht voor niet-residentiële gebouwen

  Kleine niet-residentiële gebouwen (niet-woningen) die verkocht of verhuurd worden, moeten sinds 2020 een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben.

  Lees meer

 • Document Digitaal

  Akte ondertekenen kan voortaan vanuit uw luie zetel

  Dankzij een digitale volmacht hoeft u zich niet meer te verplaatsen naar uw notaris om een akte te ondertekenen. De wet die dat regelt, is maandag in het Staatsblad verschenen.

  Lees meer

 • Bezichtiging

  Fysieke plaatsbezoeken - Corona maatregelen

  De heropstart van zowel B2B als B2C verloopt in nauw overleg met de sector en dit steeds mits naleving van social distancing en de nodige hygiëne maatregelen. SORENCO is klaar voor de gedeeltelijke herneming vanaf 4 mei.

  Lees meer

 • corona virus vragen vastgoed

  Uw meest gestelde vragen over vastgoed in tijden van lockdown

  Corona beroert ook vastgoedeigenaars en huurders. Wat als u moet verhuizen of uw huis wilt verkopen? Hoe zullen de prijzen evolueren? U stuurde ons veel vragen, we pikken er enkele uit.

  Lees meer

 • volmacht notaris

  Geen verplaatsing naar de notaris meer nodig voor het verlijden van koopakten en andere notariële akten dankzij digitale volmacht

  Binnenkort moeten de burgers zich niet meer naar een notariskantoor verplaatsen om een koopakte, een schenkingsakte of een andere notariële akte te tekenen. Weldra kan de burger een digitale volmacht verlenen aan een vertrouwenspersoon of aan een notariële

  Lees meer

 • Gebouw

  Vergaderingen voor mede-eigenaars mogen uitgesteld worden

  Een syndicus kan de algemene vergadering van mede-eigenaars tot vijf maanden na het einde van de crisisperiode uitstellen.

  Lees meer