Vastgoed actualiteit

 • huur

  10 nieuwigheden voor huurders en verhuurders

  Vanaf volgend jaar gelden nieuwe regels voor huurwoningen in Vlaanderen. Die moeten zorgen voor een beter evenwicht tussen het huurrendement voor de verhuurder en betaalbare woonzekerheid voor de huurder.

  Lees meer

 • verkocht

  Vlaming stelt aankoop woning niet langer uit

  Na scherpe dalingen in februari en maart zijn er vorige maand weer meer woningen verkocht in Vlaanderen. 'Daarmee is de korte aarzeling op de vastgoedmarkt naar aanleiding van de hervorming van de registratierechten wellicht achter de rug', zegt notaris Ba

  Lees meer

 • verhuurd

  Nieuwe Vlaamse huurregels pas vanaf begin 2019

  Voor huurovereenkomsten afgesloten vanaf 1 september zouden de verhuurders drie in plaats van twee maanden huurwaarborg kunnen vragen, een gevolg van het nieuwe Vlaamse Huurdecreet. Maar de inwerkingtreding wordt uitgesteld tot begin 2019.

  Lees meer

 • Isolatie dak

  Dak niet goed geïsoleerd? Geen huurgelden meer

  Verhuurt u een woning, dan kunt u maar beter controleren of het dak voldoende is geïsoleerd. En dat geldt ook voor wie een flat verhuurt in een appartementsgebouw.

  Lees meer

 • face

  Huis kopen kan straks ook via e-mail en sms

  Een akkoord via e-mail is binnenkort een rechtsgeldig bewijs voor de aankoop van een woning, meldt Het Laatste Nieuws. Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) legt deze week daarvoor een wetsontwerp op tafel.

  Lees meer

 • e

  Huis kopen per e-mail wordt wettelijk

  Voortaan zal ook een e-mail gelden als bewijs voor de aankoop van een huis. Dat blijkt uit een wetsontwerp van minister Alexander De Croo (Open VLD) dat de ministerraad morgen zal goedkeuren.

  Lees meer