Vastgoed actualiteit

  • La Mairena

    Altijd al gedroomd van een tweede verblijf of woonst in Spanje?

    Voor het eerst sinds 2006 koopt de Belg minder vastgoed in Spanje. Waarop moet u letten als u een Spaans buitenverblijf koopt?

    Lees meer

  • Isolatie

    Verhuurder die onvoldoende isoleert, riskeert sanctie

    De de tijd dringt voor wie een huis of een appartement verhuurt. Want vanaf volgend jaar dreigt uw huurwoning ongeschikt te worden verklaard als het dak onvoldoende geïsoleerd is. Ook dubbele beglazing wordt verplicht.

    Lees meer

  • Nieuwbouw Loft

    Wanneer wordt een totaalrenovatie een verdoken nieuwbouw?

    Renoveren kan tegen het verlaagde btw-tarief van 6 procent. Maar bij een totaalrenovatie kan de fiscus oordelen dat sprake is van een verdoken nieuwbouw, waardoor 21 procent btw moet worden betaald. Wat zijn de regels?

    Lees meer

  • Investeren in vastgoed

    Lenen voor investeringsvastgoed

    Voor de aankoop van investeringsvastgoed is het verstandiger om hiervoor een deel te lenen, ook al heeft u meer dan voldoende op de bankrekening staan. Voor dit soort leningen zijn er namelijk meer mogelijkheden dan alleen de klassieke woonlening.

    Lees meer

  • Lange Nieuwstraat - Te Koop

    Zo koopt u als investeerder het juiste onroerend goed

    De ultralage rente heeft heel wat investeerders naar de vastgoedmarkt gejaagd. Maar een appartement om te verhuren is iets anders dan een huis waarin u zelf woont. Waarop moet u letten als u in vastgoed investeert?

    Lees meer

  • Persoon achter computer

    Huurders kunnen waarborg ook online regelen

    Wie een huis of een appartement huurt, hoeft niet meer per se naar de bank om de huurwaarborg te regelen. Huurders kunnen die voortaan ook online storten via het overheidsplatform Myminfin.

    Lees meer