Vastgoed actualiteit

  • Onteigening

    Vlaamse regering wil sneller onteigenen

    Wie onteigend wordt, zal de onderhandelingen met de overheid over de prijs niet eindeloos kunnen laten aanslepen. Dat staat in de beleidsplannen van de Vlaamse regering.

    Lees meer

  • Woonbonus

    Laatste nieuws over de woonbonus

    Het eindigen van de woonbonus in 2020, zorgt voor veel vragen. Daarom geven wij u hieronder een overzicht met de belangrijkste wijzigingen en dingen die u moet weten.

    Lees meer

  • Verhuizen woonbonus

    Dit jaar nog verhuizen is niet nodig om nog te kunnen genieten van de woonbonus

    Wie tegen het einde van dit jaar zijn aankoop- en kredietakte nog laat verlijden, hoeft niet per se ook nog voor het einde van het jaar te verhuizen om van de woonbonus te kunnen genieten. Enkel de intentie om te gaan verhuizen is voldoende.

    Lees meer

  • woonbonus verlengeng

    Is het nuttig om de termijn van het woonkrediet te verlengen in verband met de afschaffing van de woonbonus?

    Stel u heeft een 12-jarige hypothecaire lening met 1,42% intrest is het dan slim om deze te herfinancieren naar 20 jaar om zo langer gebruik te kunnen maken van de woonbonus?

    Lees meer

  • Verhuur met btw

    Verhuur met btw kan leiden tot discussies

    Sinds 1 januari 2019 is het mogelijk om als verhuurder een gebouw professioneel te verhuren met btw. Deze manier is sinds de aanschaffing ervan enorm populair geworden, toch zijn er nog een aantal praktische onduidelijkheden over deze vorm van verhuren.

    Lees meer

  • verkocht

    Alles over de afschaffing van de woonbonus

    De afschaffing van de woonbonus heeft belangrijke gevolgen voor wie een gezinswoning wil kopen. Hieronder de belangrijkste vragen op een rij.

    Lees meer