Vastgoed actualiteit

  • woonbonus

    Bent u nu nog op tijd voordat de woonbonus wordt afgeschaft?

    Vanaf 2020 wil de Vlaamse regering de woonbonus afschaffen. Dus voor wie nog wil genieten van dit fiscaal voordeel voor de gezinswoning, zal best nu nog een woning aankopen.

    Lees meer

  • Woning verven

    Helpt het optutten van uw woning voor een beter rendement bij de verkoop?

    Rommel in uw huiskamer is nooit echt bevorderend voor het verkopen van uw woning. Dit kan een verkeerd beeld creëren bij de kandidaat-koper. Het opruimen en decoreren rendeert als u uw woning snel en tegen een goede prijs wilt verkopen.

    Lees meer

  • Buurten in Antwerpen

    Buurten in Antwerpen

    Antwerpen heeft veel verschillende wijken en buurten met belangrijke bezienswaardigheden en historische elementen. Hieronder meer uitleg over de verschillende buurten in en rondom Antwerpen waar Sorenco woningen en kantoren verkoopt of verhuurd.

    Lees meer

  • verkocht

    De goedkoopste woningen worden sneller duurder dan duurdere woningen

    Door de grote vraag en het verkleinende aanbod aan vastgoed stijgen de vastgoedprijzen. Daarbij worden goedkopere huizen en appartementen sneller duurder dan luxere woningen.

    Lees meer

  • Wet Breyne

    Wet Breyne, wat houdt het in?

    Deze term is ook wel bekend als de woningbouwwet van 9 juli 1971 en biedt bescherming aan de koper en de bouwer van een nieuwbouwwoning op verschillende vlakken, voornamelijk tegen de aannemer.

    Lees meer

  • Lenen

    Steeds meer Belgen lenen hun huis tegen een vaste rentevoet.

    In het tweede kwartaal van dit jaar hebben banken opnieuw meer woonkredieten verstrekt. Hierbij koos de Belg wederom vaker voor een vaste rentevoet in de plaats van een variabel tarief.

    Lees meer