Vastgoed actualiteit

  • Tweede verblijf

    Uw tweede verblijf aangeven doet u zo

    Ook al verhuurt u uw tweede verblijf nooit en puurt u er strikt genomen ook geen inkomsten uit, toch moet u het altijd verplicht opnemen in uw belastingaangifte.

    Lees meer

  • Registratiebelasting

    Zo betaalt u minder registratiebelasting

    Als u uw pas gekochte woning doorgedreven energiezuinig maakt, wordt u hier fiscaal voor beloond. Sinds 1 juni 2018 betaalden er namelijk bijna 1.000 Vlamingen hierdoor minder registratierechten.

    Lees meer

  • Aanslagbiljet vastgoed

    Weldra in uw bus: aanslagbiljet voor vastgoed

    De aanslagbiljetten voor de jaarlijkse belasting op uw vastgoed gaan vanaf volgende week weer de deur uit. Maar geen paniek als u die brief niet meteen ontvangt.

    Lees meer

  • verkocht door sorenco

    Wat indien uw huis verkocht is maar u hier nog even wilt blijven wonen?

    Stel u verkoopt uw woning maar u heeft nog geen nieuwe woning gevonden. In dit geval is het mogelijk om uw oude huis nog te blijven bewonen en huur te betalen voor het aantal maanden dat u er nog wenst te wonen aan de nieuwe eigenaar.

    Lees meer

  • Makelaar

    Beroep van vastgoedmakelaar wordt steeds populairder

    Zoals reeds vermeld in het artikel ´Belgen kopen meer vastgoed´ kent België sinds het begin van 2019 een recordaantal vastgoedtransacties. Dit betekent ook dat er meer vastgoedmakelaars nodig zijn, meer bepaald zijn er 3.000 extra jobs als vastgoed.

    Lees meer

  • Belgen kopen meer vastgoed

    Belgen kopen steeds meer vastgoed

    In het eerste kwartaal van dit jaar is er overwegend veel vastgoed verkocht, er zijn namelijk nog nooit zoveel vastgoedtransacties geweest als in het eerste kwartaal van dit jaar. Desalniettemin zijn de prijzen voor appartementen nog nooit zo hoog geweest.

    Lees meer