Vastgoed actualiteit

  • sorenco verkocht

    Ook dit jaar maximaal 12.500 euro registratiebelasting meeneembaar

    Wie van gezinswoning wisselt, kan ook dit jaar maximaal 12.500 euro registratiebelasting op de vorige aankoop aftrekken van de belasting op de jongste aankoop.

    Lees meer

  • epc_sorenco

    Woont u in een energieverslindend huis?

    Een nieuw label geeft voortaan aan hoe energiezuinig of energieverslindend uw woning is. Naar analogie met elektrische huishoudtoestellen gaat dat van A+ tot F. Dat is niet de enige nieuwigheid als u een energieprestatiecertificaat (EPC) laat opmaken.

    Lees meer

  • investering vastgoed sorenco

    Vastgoed kopen om te verhuren: is dat je investering waard?

    Het aantal vastgoedtransacties zit al jaren in de lift, en het ziet ernaar uit dat er in 2018 opnieuw recordcijfers werden gehaald met nog steeds stijgende prijzen voor huizen en appartementen. Maar wat kan je ver­wachten als je vandaag investeert

    Lees meer

  • verkocht verhuurd sorenco

    Vijf belangrijke nieuwigheden voor vastgoed vanaf 1 januari 2019

    Op de vastgoedmarkt gingen in Vlaanderen de eerste dag van dit jaar een aantal nieuwe regels in voege. We zetten ze op een rijtje.

    Lees meer

  • sorenco_verhuurd_publiciteit

    Dit zijn de nieuwe regels voor huurders en verhuurders

    Wie een woning huurt of verhuurt, is voortaan verplicht om voor nieuwe contracten het Vlaams Woninghuurdecreet te volgen. Wat houdt dat precies in?

    Lees meer

  • afbeelding

    Belasting op ‘firmawoning' voortaan voor iedereen gelijk

    Wie gratis woont in een villa die eigendom van zijn vennootschap is, betaalt sinds 1 januari bijna de helft minder belastingen op dat voordeel.

    Lees meer